♥ Didi ♥

♥ Didi ♥

woensdag 4 september 2013

Veranderingen.

Deeltijd

Ik volg nu 9 weken de resocialiserende deeltijd, maar ik ben er achter gekomen dat het voor mij gewoon niet werkt, zoals het nu gaat. Ik heb een aantal keren therapie in een groep, met mensen die uiteenlopende problemen hebben. Super voor sommige mensen, die vinden er veel steun en hebben er echt veel aan. Maar het is niets voor mij. Niet lullig bedoeld, maar ik hoef niet ook nog 7x de problemen van mensen aan te horen en die mensen te moeten helpen. Sorry, maar ik kom voor mijzelf, niet voor anderen. En ik voel me ook niet op mijn gemak om over mijzelf te praten in de groep. 

Meerdere keren heb ik dit moeten aangeven, voordat ze er eindelijk eens naar luisterden. De laatste 2 weken ben ik alleen op dinsdag geweest naar ergotherapie en creatieve therapie. Daar heb ik wat aan en voel ik me om mijn gemak. 

Vorige week heb ik samen met mijn moeder een gesprek gehad met mijn zorgcoördinator. Ik heb duidelijk aangegeven wat ik vind, denk en wil. Mijn moeder ook. En daar was hij het duidelijk niet mee eens. Wat hij dan ook weer een groot probleem vond blijkbaar. Hij kon het niet hebben dat wij het niet met hem eens waren. Hij bleef maar over dingen praten wat voor mij helemaal niet interessant was en hij dacht volgens mij wel beter te weten wat wel/niet goed voor mij is. Heel irritant en zowel ik als mijn moeder hebben dat ook aangegeven en gezegd dat hij ons echt niet op andere gedachten kon brengen. 

Gisteren is mijn evaluatie van de deeltijd gedaan door de behandelaren. Nu krijg ik een ander programma aangeboden. Als het goed is krijg ik vandaag nog mijn nieuwe programma toegestuurd, maar goed, dat is afwachten. Ik zal in ieder geval een paar onderdelen laten vallen en andere onderdelen daarvoor in de plaats doen. 

Mijn zorgcoördinator heeft dus wel gezegd wat ik wel wil doen. En een nieuw programma gemaakt. Ik kon ook kiezen of ik in een kleine groep een therapie wil volgen, of meer individuele afspraken met hem zou hebben. Naar aanleiding van ons vorige gesprek, heb ik voor de therapie in een kleine groep gekozen, want ik kan gewoon niet met hem praten.
Nou, dat vond hij toch wel erg vreemd en vroeg waarom ik het niet prettig vond. Ja, sorry hoor, hij kan dat zelf ook wel bedenken waarom niet. Maar goed, ik heb een mail gestuurd waarin ik het heel duidelijk nog eens uitgelegd heb. Woensdag spreek ik hem weer en ik denk dat hij niet blij is met mijn mail, maar dat is dan jammer. Ik zit daar voor mezelf, niet voor hem of wie dan ook. Het is tijd dat hij dat nu eens een keer gaat beseffen. Blijkbaar moet ik daarvoor eerst boos worden. 


Therapie

Mijn therapeute is ook weer terug van vakantie. Vorige week heb ik haar kort even gesproken. Gisteren heb ik een goed gesprek met haar gehad. Ze heeft veel gevraagd en luisterde naar wat ik zei. Dat was ook wel eens fijn voor de verandering. Al was het ook heel erg zwaar. Nu zie ik haar volgende week vrijdag weer.

Medicijnen

Ik wil al een hele tijd van mijn Seroquel/Quetiapine pillen af. De bijwerkingen zijn naar, vooral de vele kilo's die ik ben aangekomen. Daar heb ik erg last van en ik wil dan ook deze medicijnen afbouwen en met een andere starten, waar niet zulke bijwerkingen aan vast zitten.
Mijn psychiater gaat vandaag proberen te overleggen hoe we dat moeten aanpakken. Ze durfde het zelf niet zo goed te beslissen, dus hopelijk hoor ik morgen hoe ik moet afbouwen. Anders moet ik tot maandag wachten. Ik heb een redelijk hoge dosis en ze zijn bang dat ik in een psychose raak, dus afbouwen zal wel eens lang kunnen duren. Maar goed, dat maakt mij niet uit, zolang ik er maar mee kan stoppen. Dan kan ik eindelijk weer al de extra kilo's kwijtraken. 

Bewegen

Afgelopen week heb ik helaas niet veel kunnen doen, mijn bijholtes waren weer eens ontstoken en met hoofdpijn kan ik niet lekker sporten. Het ging de afgelopen 2, 3 dagen wel beter, maar vandaag is de hoofdpijn weer op komen zetten helaas. Misschien dat ik later op de avond nog een stukje ga hardlopen als ik me beter voel. Morgen wil ik weer naar de sportschool, dus hopen dat de hoofdpijn dan weer helemaal verdwenen is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten